Întâlnirea secretarului de stat al DRP cu reprezentanții comunității românești din Franța

58

O delegație a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de secretarul de stat Gheorghe Cârciu a efectuat o vizită de lucru în Republica Franceză.

Agenda vizitei a debutat cu o întâlnire cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Tours și din regiunea Centre-Val de Loire, în cadrul căreia s-au discutat proiectele DRP și calendarul de acțiuni prevăzut pentru anul 2023.

Totodată, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu reprezentanți ai asociațiilor românești care au primit finanțare din partea DRP, a vizitat Biblioteca Românească din Tours și Școala Românească “Doamna Maria Brâncoveanu”.

Românii din Tours au prezentat delegației DRP proiectele implementate pe parcursul anului 2022, unul dintre cele mai importante fiind clasa de istorie și catehism din cadrul Școlii Românești.

Programul a mai cuprins un moment artistic oferit de corala parohiei și copiii de la Școala Românească “Doamna Maria Brâncoveanu”, urmate de Șezătoare și slujba de Vecernie.

Mai multe detalii AICI!

Comunicat și imagini: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni