Întâlnire online între ambasadorul George Bologan și Luis Padrón, președintele Camerei de Comerț din Gran Canaria

Ambasada României în Regatul Spaniei anunță întrevederea ambasadorului României cu președintele Camerei Oficiale de Comerț, Industrie, Servicii și Navigație din Gran Canaria, în contextul extinderii colaborării economice şi a schimburilor comerciale între România și Comunitatea Autonomă a Insulelor Canare.

Turismul este unul dintre principalele motoare ale economiei europene, reprezentând nu doar o importantă oportunitate de colaborare economică și comercială, ci și de cunoaștere reciprocă și de întărire a sentimentului european.

Discuția a avut loc în perspectiva organizării unei misiuni instituționale și comerciale în România, cu sprijinul consulului onorific al României în Insulele Canare, Alina Râmaru și al Biroului de Promovare Comercială și Economică din cadrul Ambasadei, privind atragerea turiștilor spanioli în România și sprijinirea investițiilor companiilor din Insulele Canare în țara noastră, dar și a investițiilor românești în arhipelag, în special în sectorul IT.

Ambasadorul George Bologan a apreciat interesul autorităților regionale, al Camerei de Comerț și al mediului privat din Insulele Canare pentru întărirea cooperării instituționale și comerciale cu România, care poate duce la creșterea investițiilor spaniole în domenii precum turismul și IT, respectiv la transferul de bune practici în gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene. De asemenea, a invitat investitorii spanioli să profite de disponibilitatea Ambasadei pentru a crea punți cu România, în domenii de interes comun.

Prin aceste demersuri, Ambasada României în Regatul Spaniei își dorește să consolideze legăturile comerciale, economice dar și umane dintre cele două societăți, prin favorizarea mobilității cetățenilor europeni, a schimburilor de experiență și a dialogului, îndeosebi în actualul context internațional.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei