Insulele Canare, lider în turism pentru sezonul de iarnă

Insulele Canare reprezintă toată magia unui arhipelag unic în lume datorită diversității și bogăției sale subtropicale; un univers întreg, unde turiștii se pot bucura de o climă primăvăratică ce durează 12 luni pe an. Arhipelagul reprezintă aproximativ o treime din vânzările agențiilor de turism pe principala piață de ieșire din Europa.

Insulele Canare se poziționează ca destinație vedetă pe o piață germană care înregistrează o creștere semnificativă în fața acestui sezon de iarnă. După cum a dezvăluit Asociația Germană de Călătorii (DRV), arhipelagul spaniol reprezintă aproximativ o treime din vânzările totale de călătorii pentru următoarele câteva luni (Insulele Canare și alte patru comunități, în afara „listei negre” a Germaniei), relatează preferente.com.

În spate, la mare distanță, apar și alte destinații calde precum Maldive, Egipt și Republica Dominicană. Atât primul cât și al treilea aproape au atins nivelurile de rezerve pre-Covid-19, în timp ce Egiptul este încă departe (mai puțin de 53% față de iarna de acum doi ani).

Având în vedere că rezervările continuă să se facă în termen foarte scurt, volumul de afaceri pentru următorul sezon de iarnă 2021/22 înregistrează o scădere de 50% față de cifrele înregistrate la aceleași date în urmă cu doi ani. Totuși, va trebui să așteptăm și să vedem cum evoluează angajările de ultimă oră pentru a cunoaște exact statutul real al emitentului german.

„Dorința de a călători este acolo, în Insulele Canare: de îndată ce o destinație populară de vacanță poate fi vizitată, rezervările cresc. Cu toate acestea, există încă incertitudine, deoarece reglementările de intrare se schimbă uneori rapid. În acest moment, nu există nicio securitate de planificare pentru turiști sau industria călătoriilor ”, se plânge președintele DRV Norbert Fiebig.

Asociația este „prudent optimistă” pentru sezonul de iarnă. Totuși, președintele acesteia avertizează că „ne pregătim pentru un alt an dificil și nu ne așteptăm la o revenire până în al doilea trimestru al anului 2022”. „Un nivel de vânzări similar cu cel experimentat înainte de pandemie, probabil, nu va fi atins cel mai devreme până în 2023”, conchide Fiebig.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí – OR

Foto: eleconomista.es

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.