Începe la Madrid, summitul asupra schimbărilor climatice, COP25

Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP25) începe luni, 2 decembrie a.c., în încinta IFEMA Madrid și va dura până pe data de 13 decembrie a.c. Evenimentul va aduna la un loc peste 25.000 de persoane și 1.500 de jurnaliști din întreaga lume.

Inițial, acest important eveniment internațional urma să se desfășoare în Chile, dar guvernul chilian condus de către de Sebastián Piñera, a fost nevoit să renunțe la a găzdui această acțiune, datorită protestelor cetățenilor împotriva politicilor lui Piñera. Din cauza demonstrațiilor stradale, Chile a pierdut și Forumul de cooperare economică Asia-Pacific (APEC) și finala Copa Libertadores.

Potrivit estimărilor economice ale vicepreședintelui Comunității Madrid, Ignacio Aguado, defășurarea summitului asupra schimbările climatice organizat la IFEMA, la care vor participa 50 de șefi de state și guverne, și numeroși șefi de organizații internaționale de mediu, va lăsa în jur de 200 de milioane de euro în regiunea Madrid.

Trebuie menționat că evenimentul va ocupa șapte pavilioane în incinta IFEMA Madrid, care sunt de aproximativ 100.000 de metri pătrați, precum și alți 13.000 de metri pătrați, care adăpostesc săli de întâlnire, birouri și centre pentru convenții.

Pentru desfășurarea în bune condiții a summitului la Madrid, au fost angajate peste 1.500 de persoane pentru asamblare, și peste 4.000 care vor face parte din personalul tehnic. De asemenea, peste 2.000 de persoane voluntare vor oferi asistență de specialitate în fiecare zi.