În perioada 20-22 mai, secretarul de stat al DRP va efectua o vizită de lucru în Italia

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va efectua în perioada 20 – 22 mai 2022 o vizită de lucru în Republica Italiană, care va cuprinde întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ din comunitatea românească și cu membri ai cultelor, se precizează într-un comunicat.

Având în vedere prezența semnificativă a cetățeniilor români pe teritoriul italian, în prima parte a vizitei de lucru în Italia, demnitarul român împreună cu reprezentanți ai DRP se va deplasa la Roma pentru un dialog concret și deschis cu reprezentanții comunității românești din capitală, întâlnire organizată de către Ambasada României în Republica Italiană.

De asemenea, agenda delegației DRP va cuprinde și o vizită în localitatea Pescara, regiunea Abruzzo. În acest context, secretarul de stat Gheorghe Cârciu va participa la ceremonia de sfințire a bisericii de zid din cadrul parohiei „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana”, un eveniment extrem de important pentru comunitatea românească din Italia.

Conform datelor Institutului Național de Statistică al Italiei, numărul total de cetățeni români rezidenți în Italia la 01 ianuarie 2021 era de 1.137.728.

Comunicat și foto: Departamentul Românilor de Pretutindeni