Grupul de pictură „Revelație” expune în catedrala din Almeria

poza expo [640x480]

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Parohia Ortodoxă Română “Sfinţii Mărturisitori Visarion, Sofronie şi Oprea” din localitatea Valdemoro, protopopiatul Comunităţii de Madrid, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Botezul Domnului din Roquetas del Mar și Sfântul Ioan Evanghelistul din Almeria, a organizat o expoziţie de icoane bizantine pe lemn.

Pe simezele Sălii de Expoziție din incinta Catedralei, pregătită special pentru acest eveniment, au fost expuse peste 30 de lucrări originale ale Grupului de pictori “REVELAŢIE”, format în majoritate din licenţiaţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și București, Secţia Artă Sacră. Între aceştia: pr. Ciprian Măluţan, Domiţian Simonca, Claudiu Coldea, Cristina Simona Andruşcă, Sergiu Andruşcă; alături de ei alte tinere talente, Ovidiu Pușcașiu, Ligia Daniela Şerban, Georgiana Soare, Iasmin Carpen, Iuliana Filipov din Bucureşti şi Adrian Dundev din Botoşani.

Expoziţia, cu intrare liberă, poate fi vizionată de toţi cei doritori în perioada 02- 17 iunie 2015.

Cu ocazia vernisajului care a avut loc marți, 02 iunie 2015 în impresionanta Sală a Episcopului Portocarerro din incinta complexului Catedralei, au rostit alocuţiuni: Monseniorul Adolfo Gonzalo Montes, episcopul catolic de Almeria, gazda binevoitoare a evenimentului, preotul catolic Dr. Juan Torrecillas Cano, Ecleziarhul Catedralei,  curatorul expoziţiei, Pr. Dorin Cătălin Sas, care a mulţumit organizatorilor pentru colaborare şi tuturor participanţilor pentru interesul manifestat.

Evenimentul a fost onorat  de  prezența domnului Andres Miguel Garcia Lorca, subdelegatul Guvernului în provincia Almeria, a preotului catolic Miguel Romera, vicar episcopal, a doamnei Florența Ciubotaru din partea Viceconsulatului României în Almeria, a preoților Adrian Fofiu de la Parohia Roquetas del Mar și Florin Petruț de la Parohia  Almeria.

Publicul spaniol prezent la această manifestare culturală a primit cu mult interes conținutul discuțiilor,  adresând la final multe întrebări referitoare la simbolistica icoanei bizantine.

Pe lângă materialele iconografice expuse, ca un element inedit, organizatorii au prezentat și un colț al satului românesc tradițional.

După un periplu prin Valdemoro, Salamanca și Madrid, în toamna acestui an se  intenţionează vernisarea acestei expoziţii în Episcopia catolică de Getafe, prin bunăvoința Excelenței Sale Joaquin Maria Lopez de Andujar și Canovas de  Castillo, episcopul locului.

IMG-20150602-WA0117 [640x480] IMG-20150602-WA0118 [640x480] IMG-20150602-WA0119 [640x480]