Valencia: Asociația Alma Rumana sărbătorește Ziua Copilului în Parque de Cabecera

2 [640x480]

Ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, a fost sărbătorită și la Valencia. Chiar dacă, din motive obiective, petrecerea s-a desfășurat anticipat, în ziua de sâmbătă, 30 mai, Parcul “de Cabecera” din localitate s-a transformat pentru câteva ore într-un loc imens de joacă pentru copii.

Asociația Suflet Românesc –Alma Rumana organizatoarea acestui eveniment, i-a invitat pe toți membrii adulți ai comunității românești din zonă să-și amintească bucuria sărbătorii din copilarie și să încerce să o transmită și celor mici. Astfel, toți cei care au răspuns invitației, mulți dintre ei din localități limitrofe ale Valenciei, au putut participa la un picnic și jocuri pentru copii.

Pentru început, în timp ce părinții făceau noi cunoștințe și se informau despre activitatea asociației, cei mici și-au demostrat talentul artistic prin desene. Și chiar dacă, în lipsa asfaltului, au desenat cu creta pe dale de lemn, acest lucru nu i-a descurajat, realizând frumoase compoziții cu tematică liberă. Universul copilăriei, al familiei și al vacanței de vară, pe care mulți dintre ei o vor petrece în România, s-au conturat încet-încet, în culori vii, pe aleea parcului.

Luminița Pătraș, unul din adulții cu suflet de copil de la asociația valenciană, și-a demonstrat și ea talentul artistic, tranformând micuții în personaje de poveste și super-eroi, prin “face painting”. Apoi, cu ajutorul celorlalți voluntari, i-au încântat pe cei mici cu obiecte realizate din baloane modelabile.

Și, dacă vorbim de copilărie, nu puteau să lipsească șotronul sau “elasticul”, pe care le-au sărit cu bucurie atât copiii cât și mamele, care și-au amintit cu nostalgie anii copilăriei fără calculatoare, tablete sau telefoane mobile, anii în care mișcarea în aer liber era cea mai comună formă de divertisment.

Copiilor le-au fost dăruite dulciuri, reviste și cărți în limba română, provenite din donații și fondurile asociației.

Pentru reușita acestei activități le mulțumim în primul rând voluntarilor asociației care, în mod dezinteresat, încearcă să unească și să solidifice comunitatea românească din zonă. Dan, Viorica, Cosmina, Vali, Alina, Dorin, Irina, Anca, Eugen,Vera, Marius sunt doar cațiva dintre cei care, sâmbătă de sâmbătă, renunță la o parte din timpul lor liber în mod dezinteresat, pentru a planifica, a învăța și a realiza diferite activități în speranța păstrării  identității lingvistice și culturale a comunității românești rezidente în zona Valenciei. De asemenea, mulțumim celor de la “Florentin Photography” care au fost alături de noi și au imortalizat, în mod gratuit, momentele desfășurate, și nu în ultimul rând părinților care, în contextul dificultăților prin care trecem, unii venind chiar și de la peste 20 km, au ținut să fie prezenți și  să încerce să trasmită copiilor lor măcar o parte din elementele care ne definesc pe noi, romanii.

Transmite: Asociația Alma Rumana – Suflet Românesc Valencia

1 [640x480]  3 [640x480] 4 [640x480] 5 [640x480] 6 [640x480] 7 [640x480] 8 [640x480] 9 [640x480] 10 [640x480] 11 [640x480] 12 [640x480] 13 [640x480]