Franța anunță un program de relaxare a restricțiilor

Franța va începe procesul de ridicare a restricțiilor pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Acesta se va realiza în trei etape pentru evitarea unei noi explozii de infectări, a anunțat guvernul de la Paris.

Președintele Emmanuel Macron va ține un discurs marți, 24 noiembrie, despre situația la nivel național cu privire la gestionarea crizei de sănătate. Este posibilă o relaxare parțială a restricțiilor intrate în vigoare pe 30 octombrie.

„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia. Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de carantină pe măsură ce situația de sănătate se îmbunătățește, evitând în același timp o nouă apariție a epidemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului pentru Le Journal Du Dimanche.

Conform acestuia, primul pas s-ar putea întâmpla pe 1 decembrie, cel de-al doilea înaintea sărbătorilor de sfârșit de ani, iar ultimul începând din ianuarie 2021.

Joi, ministrul Sănătății declara că Franța va triumfa împotriva coronavirusului, însă, în timp. Sâmbătă, 21 noiembrie, Franța a înregistrat 17.881 de noi infectări cu coronavirus, în scădere față de vineri (22.882). De asemenea, și numărul persoanelor internate în spital a scăzut, fiind a cincea zi consecutivă de scădere.