Festivalul Classic for Teens revine în Focșani cu a patra ediție: 9 zile de muzică și cultură pentru tineri

Festivalul Classic for Teens revine în Focșani între 20 și 28 septembrie 2023, aducând cu el o bogată paletă de evenimente culturale ce vor transforma orașul în capitala culturală a tinerilor pentru 9 zile consecutive. Festivalul este organizat de Asociația PropatriaVOX din Focșani, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și al autorităților locale din Municipiul Focșani, în colaborare cu numeroase instituții de prestigiu și susținători.

Ediția a IV-a a Festivalului Classic for Teens continuă tradiția sa de a aduce în atenția publicului tânăr muzică clasică de înaltă calitate, evenimente culturale diverse și programe educaționale pentru tineri. Directorul artistic al festivalului, Mara Dobrescu, pianistă de origine română stabilită în Franța, împreună cu o echipă de artiști și muzicieni de renume internațional, pregătesc o experiență culturală de excepție.

Pe scena festivalului vor urca muzicieni din 9 țări diferite, oferind publicului din Focșani un adevărat regal muzical. Printre artiștii invitați se numără membrii ansamblului Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu, precum și muzicieni din Orchestra de cameră a Conservatorului Santa Cecilia din Roma, sub bagheta dirijorului Biagio Micciula. De asemenea, vor concerta pianiști, flautiști, percuționiști, violoniști, soprane și tenori de renume, inclusiv Adela Liculescu, Filippo Tenisci, Cătălin Răducanu, Matei Ioachimescu, Irina Rădulescu, și mulți alții.

Festivalul Classic for Teens nu se limitează doar la concerte, ci oferă și oportunități de educație muzicală pentru tineri. Masterclass-uri gratuite vor fi susținute de profesioniști în domeniul muzicii, precum Lea Pavarini, Adela Liculescu, Matei Ioachimescu și alții, pentru a ajuta la dezvoltarea abilităților creative ale tinerilor muzicieni.

De asemenea, evenimentul include și conferințe susținute de personalități din lumea muzicală și culturală, precum maestrul Daniel Jinga, directorul general al Operei Naționale București, și maestrul Roberto Giuliani, director al Conservatorului de Muzică Santa Cecilia din Roma. Un curs de wellbeing și consultanță în viață și afaceri susținut de Veronica Costache din Anglia completează programul variat al festivalului.

În colaborare cu Muzeul Național George Enescu din București, Festivalul Classic for Teens va prezenta și expoziția „George Enescu și copiii minune,” care se concentrează pe contribuția muzicianului George Enescu în dezvoltarea unor tineri, talente muzicale, precum Dinu Lipatti, Yehudi Menuhin, Mihai Constantinescu și alții.

Această ediție a festivalului se bucură de sprijinul Înaltului Patronaj al Ambasadei Republicii Italiene în România, al Ambasadei Republicii Moldova în România și al Institutului Italian de Cultură din București. Evenimentele din cadrul Festivalului Classic for Teens vor fi prezentate de actorii Sorin Frâncu și Daria Maria Boboc.

Festivalul Classic for Teens continuă să fie un eveniment cultural de tradiție în zona Focșaniului, aducând arta și muzica clasică mai aproape de tinerii din România și din întreaga lume. Prin evenimentele sale variate și programele educaționale, festivalul își propune să educe publicul tânăr pentru consumul cultural și să promoveze dezvoltarea abilităților creative ale acestuia.

Mai multe detalii, în timp real, despre cea de-a IV-a ediție a Classic for Teens Festival pot fi găsite accesând pagina de Facebook https://www.facebook.com/classicforteens și Instagram https://www.instagram.com/classicforteens/.

Sursă informații și foto: Asociația culturală româno-italiană Propatria din Roma

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.