Federaţia Asociaţiilor de Români din Spania vă invită la Festivalul de Folclor Internațional „Se întâlnește dor cu dor”

51

AFIS  RO [640x480]

Federaţia Asociaţiilor de Români din Spania organizează, în perioada 19-20 septembrie 2015, FESTIVALUL DE FOLCLOR INTERNAŢIONAL  „SE ÎNTÂLNEȘTE DOR CU DOR”. Evenimentul artistic va avea loc în sala de teatru a Centrului Cultural La Jaramilla, din Coslada, Avenida de la Constitucion, 47.

La festival este invitat maestrul Ion Crețeanu, unul dintre ultimii 20 de cobzari autentici ai României, membru al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România şi declarat de UNESCO un Tezaur uman viu.

De asemenea, va avea loc și un recital al Domnicăi Dolga, o interpretă de muzică populară cu o importantă carieră artistică din zona Bistrița-Năsăud.

În cadrul celor două zile de festival veți putea vizita o expozițe de artizanat din colecțiile personale ale Eugeniei Mateescu și Ica Tomi,  una de pictură semnată  Ica Oniga,  artă decorativă semnează Elena Ninerică și ceramică, pictură sub semnătura Nicoletei Kirilă Minca. Sunt 5 artiste românce care împreună vor crea o expoziție deosebit de frumoasă și reprezentativă a culturii românești. Expoziția va fi deschisă între orele 11:00 și 14:30 în Teatrul Jaramilla.

De asemenea, alături de  Ion Crețeanu și Domnica Dologa, care vor actua atât sâmbătă cât și duminică, vor urca pe scenă artişti români rezidenți în Spania, dar și grupuri folclorice din Bulgaria, Ecuador și Spania.

Sâmbătă, 19 septembrie, vor susține recitaluri Nelu Boboilă, Ionuț Tomoioagă și Nicolae Petriman, acompaniați de formaţia MYSTIC Madrid și grupul folcloric CFB Balcan, un grup care ne vor încânta cu o monstră din folclorul bulgar.

Duminică, 20 septembrie, veți putea urmări evoluția Grupului artistic de copii ai asociației ProVitaLex cu o suită de dansuri populare. Solişti: Monica și Andres Popa-mamă și fiu.

„Sal y pimienta” este numele grupului compus dintr-o fată româncă și o fată spaniolă: Valentina Florea și Carolina Gonzalez care vor dansa o sevillana „La boda” de Luis Alfonso.

Tot duminică va urca pe scenă și Grupul artistic al Asociației Dor Român, din Arganda del Rey cu o suită de dansuri, solist Macedon Botârlă.

Prin intermediul grupului Ballet Ecuadoriano Renacer vom cunoaște o parte din cultura tradițională ecuadoriană.

Spectacolele vor începe la orele 18:00 atât sămbătă cât și duminică.

Realizarea acestui eveniment a fost posibilă datorită sprijinului Direcției Emigrației a Comunității Madridului. Sponsorul privat al evenimentului este un antreprenor român, domnul Iulian Tirsoaga care conduce Compania Lider Romproduct Activ, având un depozit și distribuție de produse alimentare românești va întâmpina spectatorii cu cozonaci și dulciuri.

Colaboratori: Primaria Coslada și Institutul Frații Golescu din România.