După violențele stradale din Barcelona, guvernul spaniol anunță că va acționa în interesul democrației și împotriva violenței

După patru zile de violențe de stradă în Spania, când grupuri de tineri cu cagule au spart vitrinele magazinelor la Barcelona și au creat baricade din pubele incendiate, furioși din cauza arestării unui rapper local acuzat că face apologia terorismului, premierul Pedro Sánchez anunță schimbarea legilor privitoare la libertatea de expresie și intervenirea în forță în caz de violențe, relatează RTVE.

Premierul Spaniei, criticat că nu a condamnat până acum violențele, a ieșit la rampă și a promis schimbarea legilor privitoare la libertatea de expresie, dar și că va interveni în forță în caz de violențe: „Democrația protejează libertatea de a demonstra, libertatea de expresie, inclusiv când este vorba de cele mai infame și absurde idei, dar democrația nu protejează niciodată violența. Violența este opusul democrației, este negarea democrației. Guvernul Spaniei va acționa în interesul democrației, pentru a îmbunătăți protejarea libertății de expresie și va acționa ferm împotriva oricărei forme de violență.”

Foto: lavanguardia.com/