Doar un singur hotel din Benidorm se va deschide în Faza 1, care intră în vigoare pe 11 mai

Un singur hotel din grupul HOSBEC (Afaceri Hoteliere Benidorm, Costa Blanca și Comunitatea Valenciană) se va deschide în Faza 1 a planului de ieșire din izolare, care va intra în vigoare pe 11 mai, cu toate că Benidorm este orașul spaniol cu ​​cele mai multe locuri de cazare după Madrid și Barcelona, precizează într-un comunicat secretarul general al HOSBEC, Nuria Montes, citat de Tourinews.

Este vorba despre Hotelul La Estación din Benidorm, deținut de grupul Poseidón, singurul hotel care își va relua activitatea pe data de 18 mai, în timpul Fazei 1 din planul de ieșire din izolare. Adevărul este că această unitate se bucură de o locație foarte strategică, fiind situat în apropierea Stației de autobuze Benidorm.

Trebuie subliniat faptul că Faza 1 menționată anterior, prevede deschiderea hotelurilor cu excepția celor aflate în zonele comune. Tocmai din acest motiv, multe unități nu au întrunit condițiile necesare pentru a se deschide pe 11 mai. Așadar, specialiștii în domeniu din cadrul HOSBEC, consideră că cea mai bună dată pentru reluarea activității este sfârșitul lunii iunie/ începutul lunii iulie, când se așteaptă ca turismul național să se relanseze în toate provinciile spaniole.

Cazul din Alicante și Elche

Asociația Hotelieră Provincială din Alicante (APHA), la rândul său, a confirmat că Hotel Restaurante Campanile Alicante își va relua activitatea pe 11 mai. Este un hotel de trei stele, care găzduiește 84 de camere, situate de asemenea într-o zonă strategică: zona de influență a Aeroportului Alicante-Elche.

În același timp, Hotelul Savoy din Alcoy, care rămâne operațional ca un hotel transformat în spital pentru perioada pandemiei, va deschide unul dintre etajele sale în Faza 1 a planului de ieșire din izolare, pentru a găzdui membrii unei companii. În acest moment, nicio altă unitate nu a fost notificată de către APHA că întrunește condițiile necesare pentru a redeschide activitatea începând cu data 11 mai.

De asemenea, în Elche, două spații de cazare turistice și-au confirmat deschiderea începând cu 11 mai. Unul dintre ele este Hotelul Tryp, de trei stele și 66 de camere, situat în inima orașului; iar al doilea este Pensimar de El Altet, aproape de plajele Arenales del Sol și El Altet.

Trebuie menționat faptul că, Confederația Spaniolă a Hotelurilor și Cazărilor Turistice (CEHAT) și secretarul de stat pentru turism, au finalizat deja documentele necesare protocoalelor pe care hotelurile în cauză trebuie să le îndeplinească pentru a redeschide activitatea în Faza 1, respectiv, 11 mai a.c.

A consemnat: Kasandra Năsăudean

Foto: tourinews.es