Deteriorarea situației sanitare obligă autoritățile spaniole să reintroducă restricții în mai multe regiuni

Dat fiind faptul că în ultimele zile situația sanitară din Spania s-a înrăutăţit prin creșterea alarmantă a numărului de contaminări cu Covid-19 în rândul tinerilor, autoritățile spaniole vor lua măsuri de reintroducere a unor restricţii în această săptămână, relatează RTVE.

În acest context, luni, 05 iulie a.c., Ministerul Sănătăţii a înregistrat 32.607 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 72 de ore şi 23 de morţi.

„Cifrele zilei nu arată deloc bine”, a declarat Fernando Simon, epidemiologul-şef al Ministerului Sănătăţii, explicând că „aceste date sunt extrem de variabile între diferitele categorii de vârstă” şi că „printre cei mai tineri avem o rată de incidenţă apropiată de 600”.

În paralel, campania de vaccinare se accelerează, astfel că 40,3% din populaţia de 47 de milioane de spanioli este vaccinată complet împotriva coronavirusului, iar peste jumătate (55,9%) a primit cel puţin o doză.

Foto: Michel Euler AP

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.