COVID-19: Spania va reduce treptat măsurile de izolare

Spania va începe să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență, a anunțat premierul Pedro Sánchez, joi, 9 aprilie a.c. Totodată, premierul spaniol a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență până în data de 26 aprilie, anunță rtve.es.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărul de noi cazuri pozitive de coronavirus a scăzut din nou, ceea ce confirmă un proces aflat în scădere, după suișuri și coborâșuri timp de aproape două săptămâni.

„Am atins vârful pandemiei și acum începe procesul de scădere” a spus Pedro Sánchez, avertizând totuși, că revenirea la normal se va face în etape. Premierul a făcut apel la unitatea forțelor politice în această criză și a afirmat că Spania va trece printr-o perioadă de tranziţie. „Nu ştim ce fel de normalitate vom recupera”, a precizat Pedro Sánchez, care a mai spus că planul este progresiv, eşalonat şi dur, cu menținerea măsurilor de igienă personală, colectivă și de control ale epidemiei.

Șeful guvernului spaniol a mai spus că „Europa nu își permite să ignore virusul” și a cerut premierilor să se unească și să solicite un răspuns unificat la criză. „Uniunea Europeană este în pericol dacă nu există solidaritate în privința virusului”.

Guvernul spaniol a cerut legislativului prelungirea stării de urgență până la data de 26 aprilie a.c.