Costa del Sol: 600 de persoane evacuate din cauza unui incendiu

48

72259incendio6303131

Un incendiu care ameninţa duminică locuinţe şi un parc natural de pe versantul abrupt al unui munte în regiunea frecventată de turişti Costa del Sol, în sudul Spaniei, a condus la evacuarea a aproximativ 600 de persoane, potrivit autorităţilor locale.

Peste 100 de pompieri, 18 avioane şi elicoptere s-au luptat cu focul care ameninţa case din orăşelul Competa, situat la aproximativ 50 de kilometri de Málaga, a anunţat Plan Infoca – Centrul de luptă împotriva incendiilor din cadrul Guvernului regional al Andalusiei.

După mai multe ore de luptă cu flăcările, Plan Infoca a declarat incediul „stabilizat” la ora 19.00 GMT, precizând că pompieri continuau să acţioneze la faţa locului. Incendiul a condus la evacuarea a aproximativ „600 de locuitori”, a declarat preşedintele provinciei Málaga, Elias Bendodo pentru postul public.

Guvernul regional a anunţat anterior într-un comunicat că a fost nevoit să treacă „evacuarea preventivă a locuinţelor” din oraş şi a celor aproximativ 200 de persoane care participau la o „romeria”, o sărbătoare tradiţională în aer liber. Incendiul, care ameninţa şi Parcul natural Sierras de Tejeda, a izbucnit duminică după-amiaza.

Cu puţin înainte de ora 13.00 GMT, autorităţile au decretat nivelul 1 de alertă de incendiu, pe o scară de la 0 la 4, care corespunde unor incendii „care pot fi controlate cu mijloace de stingere” prevăzute de către autorităţile regionale, dar care „preconizează, prin evoluţia lor probabilă, nevoia de creare a unor măsuri pentru protecţia persoanelor şi bunurilor”.