Consiliul Turismului și al călătoriilor din Spania solicită demiterea imediată a lui Fernando Simón

Consiliul Turismului și al călătoriilor din Spania, care reprezintă cei mai importanți oameni de afaceri și profesioniști din sectorul turistic, a criticat dur discursul directorului Centrului de coordonare a situațiilor de urgență în domeniul sănătății, Fernando Simón, cu privire la restricțiile impuse de alte țări în călătoriile turiștilor spre Spania, și a solicitat Guvernului de la Madrid demiterea sa imediată.

Organizația a explicat astăzi, 28 iulie, într-o declarație pentru RTVE că, membrii acesteia sunt „profund” indignați de discursul pe care Fernando Simón l-a susținut luni, 27 iulie, discurs în care a mulțumit Belgiei și Regatului Unit pentru descurajarea călătoriilor spre Spania a turiștilor din aceste țări, deoarece se reduce riscul îmbolnăvirilor cu coronavirus importate.

În mod similar, s-a pronunțat în ceea ce privește carantina de 14 zile pe care Regatul Unit a impus-o tuturor cetățenilor britanici care au fost în Spania și se întorc acasă.

Aceste evaluări au fost criticate de Consiliul Turismului, care consideră că Simón „sărbătorește astfel ruina sectorului”. Turismul este motorul economic al Spaniei și reprezintă aproape 13% din PIB și 13% din forța de muncă a țării.

Consiliul Turismului consideră că declarațiile epidemiologului „sunt deja total intolerabile”. Consiliul a reamintit că, dacă nu se iau măsuri imediate, paralizia sectorului turistic poate însemna pierderea a peste 90.000 de milioane de euro la sfârșitul lunii septembrie, dar ar putea ajunge la pierderi de până la 120.000 de milioane de euro și distrugerea a aproximativ 1, 5 milioane de locuri de muncă la sfârșitul anului 2020.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí

Foto: AFE