Ciugud, o comună „ca afară”!

Viaţa la ţară, în România, poate fi chiar mai bună decât în străinătate!

Ciugud, o comună „ca afară” din județul Alba, într-un reportaj care poate fi urmărit astăzi, 31 octombrie, de la ora 17:00, ora Spaniei, la TVR1.

Ciugud, o localitate a viitorului, în care cele mai moderne tehnologii sunt adaptate necesităților locuitorilor din cele şase sate, ne arată că „o ţară ca afară” nu e un obiectiv de neatins în România.

În timp ce la mai bine de jumătate dintre primăriile din ţară, cheltuielile sunt mai mari decât încasările, iar, pe alocuri, din taxele şi impozitele colectate abia se plătesc salariile angajaţilor, în judeţul Alba, un primar ajutat de săteni – Gheorghe Damian -, şi-a transformat comuna în cea mai dezvoltată localitate din mediul rural românesc.

Prima şcoală inteligentă din mediul rural – şi urmează deschiderea celei de-a doua; prima comună din România cu plata impozitelor on-line; prima comună din România care are debarcader pe malul unui râu; prima centrală eoliană din mediul rural; independenţă energetică; cel mai mare teren de golf din sud-estul Europei; aprozar virtual; monedă virtuală proprie, scrie TVR1.

Articol integral, aici!

Foto: Arhiva OR