Chișinău: Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret 03 – 06 aprilie 2014

54

festival-de-carte [640x480]

Ministrul delegat pentru pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, şi directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, doamna Zvetlana Ileana Preoteasa, vor participa la deschiderea oficială a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XVIII-a, ce se va desfăşura la Chişinău  în perioada 03 – 06 aprilie 2014, unde vor fi reprezentate edituri din 9 ţări: Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Azerbaidjan.

La orele 12.00, va avea loc la Biblioteca Municipală B.P. Haşdeu din Chişinău, evenimentul „Cartea românească – o prioritate şi o conştiinţă”, organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, de la Bucureşti, în cadrul căruia va avea loc întâlnirea bibliotecarilor din mediul rural din Republica Moldova cu Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, şi cu directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, doamna Zvetlana Ileana Preoteasa.

Cu acest prilej bibliotecile publice din Republica Moldova vor primi o donaţie de 2000 exemplare din colecţia „Biblioteca Ion Creangă” apărută la Editura „Princeps Multimedia” din Iaşi. „Cartea românească – o prioritate şi o conştiinţă” își propune lansarea unei dezbateri pe teme de actualitate pentru mediul biblioteconomic și al bibliologiei din Republica Moldova, un pas spre realizarea fondului de carte românească în comunitățile istorice românești, obiectiv prioritar al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

La eveniment vor participa: Bogdan Stanoevici, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Zvetlana Ileana Preoteasa, director general Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, actorul Dorel Vişan, Claudia Balaban, director general Biblioteca Naţională de Copii „Ion Creangă” din Chişinău, Filomena Corbu, director Editura Princeps Multimedia, Arcadie Suceveanu, poet, eseist şi ziarist, preşedintele Uniunii Scriitorilor de la Chişinău, conf. univ. Dr. Vasile Şoimaru, autor al albumului monografic „Românii din jurul României în imagini”, conf.univ.dr. Lidia Kulikovski, specialist în biblioteconomie, director general al Bibliotecii Municipale B.P.Haşdeu din Chişinău vreme de peste două decenii, Vlad Pohilă, redactor-şef al revistei Bibliopolis, revistă de biblioteconomie şi ştiinţe ale informării, publicist, traducător şi redactor de carte.