Cetăţenii pot primi la telefon informaţii despre legislaţia muncii şi pensii

logo-telverde-modul

Ministerul Muncii din România a lansat pe 26 august 2014, TelVerde, un număr de telefon gratuit disponibil de luni până vineri. Apelând numărul, cetăţenii pot obţine diverse informaţii privind pensiile şi asigurările sociale, protecţia drepturilor lucrătorilor sau legislaţia muncii.

Conform informaţiilor publicate de Ministerul Muncii, 0 800 86 86 22 este numărul de telefon gratuit, apelabil din oricare reţea, la care cetăţenii pot obţine informaţii privind legislaţia muncii şi a asigurărilor sociale.

Serviciul de telefonie este disponibil de luni până vineri, între orele 09.00-22.00.

Concret, potrivit instituţiei, este vorba despre o linie de acces direct la informaţiile specifice domeniilor gestionate de Ministerul Muncii, şi anume:

  • politici publice;
  • pensii şi asigurări sociale;
  • asistenţă socială;
  • protecţia persoanelor cu dizabilităţi;
  • protecţia drepturilor lucrătorilor;
  • protecţia sănătăţii şi securităţii în muncă;
  • protecţia drepturilor copilului adopţii;
  • legislaţia muncii.

Scopul acestui serviciu este acela de a facilita accesul cetăţenilor la informaţiile din domeniul social, în vederea creşterii transparenţei administraţiei publice şi a creşterii încrederii cetăţenilor, prin simplificarea barierelor administrative şi prin reducerea timpului alocat furnizării acestor servicii.

„Prin TelVerde, oamenii vor primi informaţia mult mai repede şi vor şti unde să se adreseze pentru a-şi rezolva o problemă sau alta. Este important să simplificăm accesul oamenilor la informaţiile dorite”, a declarat ministrul muncii, Rovana Plumb.

TelVerde este un serviciu telefonic gratuit şi va funcţiona utilizând o bază de date formată dintr-un set de întrebări frecvente şi răspunsuri clare pentru fiecare domeniu în parte. Răspunsurile furnizate de către operatorii call-center-ului sunt elaborate de Ministerul Muncii şi vor fi actualizate permanent în funcţie de feed-back-ul primit din partea cetăţenilor.

„În cazul în care răspunsurile la întrebările formulate de public vor necesita un timp de consultare cu experţi ai ministerului, solicitarea va fi transmisă electronic persoanelor abilitate din cadrul Ministerului Muncii şi va fi soluţionată conform procedurilor de comunicare aprobate”, a mai precizat instituţia.