Cei nouă români care jefuiau turiști pe aeroporturile din Murcia şi Alicante au fost arestați

turisti

Turiştii străini din Spania sunt sfătuiţi să fie atenţi la lucrurile personale după ce poliţia a arestat nouă români acuzaţi de furturi pe aeroporturile din Murcia şi Alicante, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

La sfârşitul lunii mai, poliţia spaniolă a arestat nouă persoane, opt bărbaţi şi o femeie, în legătură cu o serie de furturi pe aeroporturile din Murcia şi Alicante. Gruparea, ai cărei membri au vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, viza turişti străini, în special femei. Furturile au fost comise pe aeroport, dar unii turişti au fost urmăriţi până la hotel. Portalul spaniol Murcia Today a anunţat că cei nouă sunt cetăţeni români.

„Suntem încântaţi să vedem că autorităţile spaniole au adus acest grup de hoţi în faţa justiţiei. Aeroporturile pot reprezenta o pradă bogată pentru hoţi, ei ştiind că numeroase persoane transportă lucruri de valoare asupra lor sau în bagaje. Oamenii pot fi, de asemenea, distraşi dacă au ajuns într-un aeroport care le este necunoscut. Astfel că, deşi este incredibil de uşor să lăsaţi garda jos după un zbor lung, rămâneţi alerţi, puneţi-vă portofelul, paşaportul etc. într-un buzunar interior şi supravegheaţi-vă bagajul. Să fii jefuit nu este niciodată o experienţă plăcută şi reprezintă cea mai proastă modalitate posibilă de a-ţi începe sau termina vacanţa” , a declarat un purtător de cuvânt al ABTA (Asociaţia Britanică a Agenţilor de Turism).

Atât Alicante, cât şi Murcia sunt destinaţii turistice populare care atrag zilnic numeroşi turişti care nu sunt familiari cu împrejurimile. „Sfatul meu este să verificaţi site-ul Foreign and Commonwealth (FCO) pentru ultimele sfaturi despre destinaţia dumneavoastră, înainte de a vă cumpăra excursia şi din nou înainte de a pleca. La fel, citiţi cărţile ghid sau ghidurile online pentru sfaturi privind zonele pe care trebuie să le evitaţi şi cum să vă protejaţi de înşelătorii”, a declarat Bob Atkinson, expert în turism la TravelSupermarket.