Caraibe: românii din zonă afectată de uraganul Irma, sunt în siguranță

Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torenţiale şi inundaţii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinaţii turistice foarte populare, au anunţat autorităţile locale, potrivit The Associated Press.

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităţilor regionale din Saint Martin a fost parţial distrus.

Câteva din „cele mai solide clădiri” de pe Insula Saint Martin au fost distruse, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

Joi dimineaţa, 7 septembrie a.c., Ministerul Afacerilor Externe anunţa că trei cetăţeni români aflaţi pe Insula Saint Martin nu puteau fi contactaţi. Ulterior, surse oficiale au relatat că cei trei au fost găsiţi în viaţă, în stare bună.

”Numărul cetăţenilor români a căror prezenţă a fost semnalată iniţial în regiune a fost de nouă persoane, dintre care şapte în Insula Saint Martin / Sint Maarten şi două în Insulele Virgine Britanice. În urma demersurilor întreprinse de Centrala MAE, prin Ambasadele României la Paris şi Londra, toţi cei nouă cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă”, informează MAE, citat de mediafax.

Ministerul precizează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în zona Caraibilor, comunicarea cu autorităţile din zona afectată se efectuează în continuare cu dificultate.

Suesa foto: The Associated Press.