CCIRO Italia: România participă la cel mai mare târg de vinuri din China

3801_

Roma, 26 iunie 2014

Camera de Comerţ a României în Italia (CCIRO Italia), partener alături de Fiera di Roma la organizarea târgului “Wine Expo 2014” de la Beijing, a reuşit să organizeze participarea la acest important eveniment a trei lideri ai pieţii vinurilor din România: Vincon, Murfatlar şi Jidvei. Cu această ocazie, participanţii români vor deveni membri fondatori ai bursei vinurilor din Asia, instituţie care va fi constituită cu ocazia “Beijing Wine Expo 2014”.

Prezenţa României este întregită de participarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care  sprijină iniţiativa CCIRO Italia. Ministerul va participa la Târgul “Wine Expo 2014” organizat la Beijing prin Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole.

„2014 Beijing YanQing International Wine Expò”, pe scurt „Beijing Wine Expo 2014” va avea loc între 29 şi 31 iulie.

Pentru Italia, participarea la “Wine Expo 2014” a fost organizată de Fiera di Roma şi datorită CCIRO Italia, la târg participă şi România. „China este printre primii cinci consumatori mondiali de vinuri şi participarea la acest eveniment poate fi o oportunitate importantă pentru orice producător de vinuri din Europa. Am ţinut ca la acest târg să fie prezentă şi România, pentru a demonstra că avem şi în acest domeniu produse de cea mai bună calitate şi că România poate sta la masă alături de marile puteri din domeniul vinurilor „, a declarat preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac.