Atelier de jurnalism pentru elevii români din provincia spaniolă Cuenca

IMG_2043 [640x480]

Asociaţia Hispano Română din provincia Cuenca, Spania, organizează în perioada martie – noiembrie 2014 Proiectul România pe unde – atelier de jurnalism pentru elevii români rezidenţi în provincia Cuenca. Proiectul este finanţat de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) şi se derulează în oraşele Tarancón şi Cuenca, în colaborare cu prestigiosul Cadena SER (Radio Tarancón).

     „Facilitarea accesului la spaţii de emisie în limbile română şi spaniolă la posturile publice de radio şi televiziune şi sprijinirea realizării de emisiuni şi programe de prezentare a realităţilor din România şi din comunităţile româneşti din Spania reprezintă obiectivul principal al acestui Proiect” afirmă Rareş Cristea, coordonatorul Proiectului.

Se doreşte cultivarea unei atitudini pozitive faţă de limba maternă şi recunoaşterea rolului acesteia în dezvoltarea personală şi îmbogăţirea orizontului cultural, dezvoltarea unei atitudini de empatie culturală şi interculturală din partea populaţiei autohtone, manifestarea de interes faţă de actualitatea românească, muzica, literatura şi creaţia populară românească, faţă de viaţa şi contribuţia culturală a unor personalităţi aparţinând poporului român.

Atelierul de jurnalism vine ca o continuare firească a proiectelor iniţiate de Asociaţia Hispano Română din provincia Cuenca (preşedinte: Violeta Vartic) în anii trecuţi, parte dintre acestea cu finanţare DPRRP. Ultimul fiind LIMBA NOASTRĂ CEA FRUMOASĂ – curs de limbă şi literatură română, care s-a bucurat de mare succes în anul 2013.

http://www.dprp.gov.ro/

https://www.facebook.com/Hisparucuenca?fref=ts