Bruxelles: „Oamenii de acasă” – un proiect inovator de servicii pentru cei dragi rămași acasă

25

index [640x480]

Duminica aceasta s-a lansat la Bruxelles Programul Social „Oamenii de acasă”, un proiect inițiat din dorința de a veni în sprijinul românilor din diaspora care doresc să se îngrijească cât mai bine de cei dragi rămași acasă, oferindu-le o serie de servicii de asistență socială, monitorizare medicală și integrare ocupațională prin intermediul echipei „Oamenii de acasă”. Aceste servicii se pot cerceta în amănunt pe www.oameniideacasa.ro,
împreună cu toate detaliile de accesare a lor.

Proiectul pilot va demara săptămâna aceasta la Satu Mare (comuna Turț), principalii parteneri inițiali implicați fiind Protopopiatul Ortodox Român Valonie – Bruxelles, Primaria Turț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, Centrul Medical de Permanență Turț, Parohia Ortodoxă „Sfinții Mihail și Gavril” Turț.

Înregistrându-se multe cereri pentru a implementa proiectul și în alte localități din țară (județe precum Iași, Botoșani, Bacău, Constanța, Dâmbovița, Vâlcea, Alba, Bistrița, Sălaj, Maramureș) recomandăm tuturor doritorilor să trimită un e-mail cu subiectul „Cerere înscriere [nume localitate]” pe adresa office@oameniideacasa.ro, deoarece pentru a demara implementarea într-o nouă localitate, procedurile Programului prevăd obligativitatea înregistrării a minimum 10 beneficiari din aceeași localitate.

Pentru cei care nu au copii, rude, sau pe altcineva să-i îngrijească, „Oamenii de acasă” vizează încheierea de parteneriate sociale cu diverse alte ONG-uri, organizații umanitare, parohii etc. din țară sau din străinătate, care au disponibilitatea de a participa la subvenționarea acestor servicii de îngrijire a unor persoane vulnerabile (costul lunar poate varia între 50 și 100 Euro pentru o persoană luată în îngrijire – în funcție de pachetul de servicii ales).

În acest sens, luni, 20 Octombrie, s-a parafat la Bruxelles primul parteneriat social de acest tip, prin care „Centre d’Action Sociale Anastasia” Bruxelles va finanța lunar îngrijirea a 10 seniori, aleși pe baza unor criterii sociale stabilite prin protocolul de parteneriat. „Oamenii de acasa” invită pe toți cei care au dorința și posibilitatea, să se alăture acestui demers, pentru a alina suferința cât mai multor români rămași în grija nimănui.

Pentru relații suplimentare putem fi contactați la numărul de telefon +40760-70.20.20, pe e-mail office@oameniideacasa.ro sau la sediu: Centrul de Permanență Turț, Piața Eroilor nr.247 (Jud. Satu Mare).