În Roquetas de Mar s-a inaugurat expoziția „Artă și tradiție populară românească”

52

8 [640x480]

Asociația culturală „Rumanos Almerienses” din Roquetas de Mar a organizat duminică, 19 octombrie, expoziția „Artă și tradiție populară românească” – a doua ediție -, în Sala Palladium din localitate, cu scopul de a promova originalitatea artei populare românești în comunitatea spaniolă unde trăiesc și muncesc peste 12.000 de români.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 400 de persoane din Roquetas de Mar și împrejurimi, – spanioli și români -, dornici să admire adevărate opere din artizanatul românesc, a portului popular autnetic, să vizioneze imagini deosebite din România.

Printre invitați, s-a remarcat prezența consilierilor pe probleme culturale din localitate, a vice-consulului Florența Ciubotaru și a echipei din cadrul vice-consulatului român la Almeria.

La finalul evenimentului, invitații au avut ocazia să guste produse tradiționale românești, în compania muzicii și a dansurilor populare susținute de membrii asociației.

Expoziția „Artă și tradiție populară românească” reprezintă rezultatul muncii voluntare a celor care fac parte din asociația „Rumanos Almerienses” în colaborare cu enoriașii Bisericii Greco-Catolice din Almeria, care au susținut din resurse proprii toate cheltuielile legate de organizarea evenimentului și a produselor tradiționale.

Un alt aport important a fost adus de către ansamblul folcloric „Dor călător”, care a expus costumele populare achiziționate prin proiectul de finanțare susținut de Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Corespondență: Asociația culturală „Rumanos Almerienses” – Roquetas de Mar/Almeria

1 [640x480]

3 [640x480]

4 [640x480]

5 [640x480]

9 [640x480]

6 [640x480]