Barcelona: Cel puţin 20 de persoane au fost rănite în urma coliziunii între două trenuri

31

barce23658

O coliziune între două trenuri de călători produsă vineri în gara Sants din Barcelona a provocat rănirea a aproximativ 20 de persoane, anunţă compania care administrează sistemul feroviar spaniol (ADIF).
„Un tren l-a lovit pe altul în spate, în Gara Sants, la ora 10.05”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
„Cel puţin 22 de persoane au suferit contuzii, zece primind îngrijiri medicale la faţa locului”, adaugă oficialul citat.
În coliziune au fost implicate două trenuri de navetişti, care făceau legătura cu suburbiile Calella şi Terrassa.

Oamenii au suferit lovituri și prezintă contuzii, astfel că 10 dintre răniți au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Deocamdată, nu a fost nevoie ca vreunul dintre răniți să fie transportat la spital, precizează EFE.
Compania spaniolă a căilor ferate a explicat că ciocnirea a avut loc la ora locală 10:05 din cauze încă necunoscute. Unul dintre trenurile regionale a lovit din spate un alt tren regional, oprit pe șine, în stație. Accidentul a provocat îngreunarea traficului pe liniile regionale, și a dus la întârzieri de peste 25 de minute.
Accidentul de la Barcelona are loc la aproape două luni de la tragedia feroviară petrecută în apropiere de Santiago de Compostela în 24 iulie, când un tren care venea din Madrid a deraiat. În accident și-au pierdut viața 79 de persoane.