140 de ani de relații diplomatice între România și Spania

Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei și Antonio Largo Cabrerizo, rectorul Universității din Valladolid, au participat astăzi, 21 mai 2021, la conferința științifică „România – Spania: 140 de ani de relații diplomatice”, un eveniment organizat de către Institutul de Studii Europene al Universității din Valladolid în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid și Ambasada României în Regatul Spaniei, se precizează într-un comunicat.

Conferința marchează legăturile speciale dintre România și Spania de-a lungul celor 140 de ani de relații diplomatice, o relație de apropiere continuă bazată pe valori, interese și orizonturi comune.

În cadrul evenimentului, ambasadorul României a inaugurat expoziția documentară „140 de ani de relații diplomatice între România și Spania: repere istorice”, realizată de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe. Expoziția poate fi vizitată de către public până la data de 26 mai 2021, la sediul Instituto de Estudios Europeos al Universității din Valladolid (c/Plaza de Santa Cruz, 8, 47002 Valladolid).

Informații și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei