14 ani de dedicare jurnalistică: O sărbătoare a implicării și profesionalismului

257

Drepturi, informare și angajament – O poveste de voluntariat și impact social

Așa cum spunea Mahatma Gandhi, ,,fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. În arta dedicării de sine pentru binele celorlalți, fiecare gest devine o contribuție la schimbarea lumii. Consider că prin voluntariat, fiecare persoană devine arhitectul propriei societăți, construind-o și modelând-o după cunoștințele și implicarea sa.

Contribuția cu articole lunare la Occidentul Românesc s-a născut din dorința de a informa în mod corect cetățenii români din Spania și nu numai, de a-i ajuta să-și cunoască drepturile pe care le au pe teritoriul Spaniei, ca cetățeni români și ca cetățeni europeni. Pot spune, după toți acești ani de voluntariat, că munca nu a fost în van și mi-a adus multe beneficii, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Am cunoscut oameni deosebiți, am avut plăcerea de a participa la evenimente frumoase și am constatat că mesajele juridice pe care le-am transmis au ajuns la cititori, le-au înțeles și le-au însușit în apărarea drepturilor lor.

Cu această ocazie aniversară, felicit redacția pentru munca pe care o desfășoară de 14 ani în mod gratuit și le doresc să continue mulți ani înainte cu munca dedicată și profesionalismul de care au dat dovadă, fiind o sursă de inspirație pentru comunitate și reflectând angajamentul vostru față de cititori, oferindu-le o experiență jurnalistică de calitate.
Avocat, Ioana Brătuleanu (Madrid, Regatul Spaniei)

Text publicat în ediția lunii martie 2024, nr. 155, Anul XIV – Ediție aniversară: 14 ani de apariție neîntreruptă a Occidentului Românesc.

 

Nota redacției:
Ioana Brătuleanu este avocat specializat în Drept Internațional Privat, colaborator voluntar în cadrul redacției Occidentul Românesc (2019-2023). Licențiată în Drept la Facultatea de Drept din cadrul Universității ,,Al. I. Cuza” din Iași, Ioana a urmat cursurile Masterului de Drept european din cadrul aceleași universități, perioadă în care a beneficiat și de o bursă de studiu la Universitatea din Insulele Baleare, Spania. În anul 2015 a urmat cursurile Masterului de Acces în Avocatură la Universitatea Complutense din Madrid, iar în anul 2017 a devenit membru al Ilustrului Colegiu de Avocați din Madrid. În prezent își desfășoară activitatea de avocat pe teritoriul Spaniei și al României, având biroul în capitala Spaniei.