1 Decembrie – Ziua Națională a românilor sărbătorită în Torrevieja și San Pedro del Pinatar

4. [640x480]

1 Decembrie – prima zi de iarnă și nu numai. Ninge peste noi cu amintiri… cu emoția unei zile aparte ce reprezintă pentru fiecare Român, oriunde s-ar afla acesta, o zi de sărbătoare! Ne amintim mereu cu drag, cu dor, dar și cu durere de eroii patriei noastre, de ziua de 1 Decembrie 1918, de o Românie Mare! Deși este prima zi de iarnă, o căldură ne învăluie subit, trimițându-ne în România, Țara noastră!

2. [640x480]

În această zi, mai mult decât oricând, dorim să ne unim cu țara în cuget și-n simțiri, să mergem la Alba Iulia unde a avut loc Marea Unire, să retrăim momente istorice, dar și momente dragi din trecutul familiei noastre, al neamului nostru strămoșesc! România, tricolor, Imnul: Deșteaptă-te, române! sau Hora Unirii sunt câteva elemente de identitate națională atât de vechi și totuși atât de noi pentru unii dintre noi. Aici, departe de țară, fizic, dar aproape sufletește, am sărbătorit și noi Ziua României!

2 [640x480]

La Parohia Ortodoxă din Torrevieja un grup de copii, sub îndrumarea părintelui Sorin Trică și a doamnei preotese Claudia, a doamnelor profesoare, Claudia Miuța Herta și Ionela Dojană,  au organizat un scurt program artistic cuprinzând poezii patriotice, Imnul României, Deșteaptă-te, române!, Hora Unirii! și La mulți ani!

3. [640x480]

Împreună cu elevii de la Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din San Pedro del Pinatar, am pregătit câteva momente înălțătoare care să amintească de această zi atât de importantă pentru noi toți, în activitatea desfășurată la școală și intitulată: România, Țara mea! Aceștia au confecționat steaguri tricolore, au decupat și desenat în culorile drapelului țării harta României pe care au prins-o apoi în pieptul lor și al părinților, au scris și înregistrat câteva mesaje de suflet pentru Românii de pretutindeni, au intonat Imnul de Stat, Hora Unirii și tradiționalul La mulți ani! Au fost clipe înălțătoare, extrem de emoționante!

1. [640x480]

Suntem Români, ne iubim Țara, ne este dor de ai noștri, sărbătorim Ziua Națională a României, încercând să nu uităm de unde am plecat, să păstrăm vii frumoasele și mereu autenticele obiceiuri și tradiții ale bunicilor noștri, să le redescoperim, să le purtăm în gândurile și în sufletele noastre, să le transmitem și generațiilor următoare pentru dăinuirea neamului nostru românesc!

4 [640x480]

Atunci când există dragoste, deschidere, interes pentru Istorie, Limbă, Cultură și Civilizație Românească, printr-o colaborare sinceră, se pot realiza multe. Doar împreună putem reuși: copii, părinți, preoți, profesori, jurnaliști, cu toții putem contribui la zidirea temeliei educației copiilor noștri, oriunde ne-am afla în lume!

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Transmite: prof. Ionela Dojană – San Pedro del Pinatar/Murcia

5. [640x480]

6 [640x480]

6. [640x480]