Ziua Națională a României se va sărbători și la Madrid și Valdemoro

58

1 ieh final [640x480]

Reprezentanții Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, director general, Zvetlana Ileana Preoteasa, și director general adjunct, Nicolae Brînzea, participă la sărbătorirea Zilei Românilor de Pretutindeni ( 30 noiembrie) și a Zilei Naționale a României (1Decembrie) în Grecia și în Spania.

Directorul general adjunct IEH, domnul Nicolae Brînzea, va merge duminică, 30 noiembrie 2014, în mijlocul comunității românești din Valdemoro și din Madrid.

În capitala spaniolă, directorul general adjunct IEH este invitat la evenimentul de prezentare oficială a Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania (ASARS) și la spectacolul dedicat Zilei Naționale a României, în coordonarea poetului Gelu Vlașin.  Manifestări culturale ample, ce cuprind lansări de cărți în ediție bilingvă (română, spaniolă), recitaluri de muzică, teatru și poezie, susținute de ASARS și CTIRES (Clubul Tinerilor Intelectuali Români din Spania), precum și o festivitate de premiere a unor personalități marcante din Spania, care au adus contribuții deosebite la promovarea culturii românești pe teritoriul spaniol.

Tot duminică, 30 noiembrie 2014, la invitația preotului paroh Dorin Sas, domnul Nicolae Brînzea va lua parte la un spectacol de cântece românești, colinde și tradiții, închinat Zilei Naționale a României, prezentat de Grupul de dans tradițional „Armonia”, al Parohiei Ortodoxe Române “Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea”, ai cărui invitați speciali sunt membrii Coralei Parohiei Cetatea Fetei, comuna Florești, județul Cluj.

Pe parcursul deplasării sale la Valdemoro și la Madrid, directorul general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, domnul Nicolae Brînzea, va prezenta cele 3 manuale IEH pentru românii de pretutindeni: „Limba și literatura română”, „Tradiții și obiceiuri românești”, „Spiritualitate românească”, dar și DVD-ul, film documentar, „Vița –  manual de spiritualitate românească”.