Ziua Națională a României sărbătorită și la Madrid

Ambasada României în Regatul Spaniei a sărbătorit Ziua Națională alături de reprezentanți ai autorităților centrale, regionale și locale, ai corpului diplomatic și ai mediului de afaceri, academic și cultural spaniol și român.

În acest an, sărbătoarea națională a fost marcată printr-un concert extraordinar organizat de către Ambasadă în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, susținut în seara zilei de 2 decembrie 2019, în somptuosul Salon Regal al Casino de Madrid, de către Josu de Solaun Soto, pianist de renume mondial, în compania cunoscutei soprane române Rodica Vică. Publicul a fost încântat cu compoziţii ale marelui George Enescu, precum şi cu creaţii din opera compozitorilor George Grigoriu, Ruperto Chapi, Agustin Lara, Enrique Granados, Giacomo Puccini şi Gianni Schicchi.

Cu această ocazie, ambasadorul Gabriela Dancău l-a decorat, în numele Preşedintelui României, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, pe pianistul Josu de Solaun, unicul muzician spaniol care a câștigat Premiul I la Concursul Internațional de Pian „George Enescu” şi a înregistrat opera completă a marelui muzician român.