Zilei Culturii Române celebrată la Madrid

Joi, 13 ianuarie, de la ora 18:30, Ambasada României în Regatul Spaniei va fi gazda expoziției de pictură „A Tender Spanish Story” a artistei Luminița Pătrățeanu. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Culturii Române celebrată în fiecare an la 15 ianuarie.

Conform unui comunicat, artista Luminița Pătrățeanu este originară din Onești, județul Bacău. A fost redactor-șef la câteva publicații județene și la un post de radio local. A călătorit mult, fiind fascinată de cultura ebraică și arabă, dar și de cea europeană, amintirile sale devenind apoi culoare și forme, din momentul în care, așa cum însăși artista declara, „și-a adus aminte că știe să scrie și altfel, cu acrilic sau ulei, și nu pe hârtie, ci pe pânză”, dedicându-se astfel picturii. A avut numeroase expoziții în România, Franța, Ungaria și în Republica Moldova.

«A Tender Spanish Story este saga mea despre Iubire, Suflete și Prietenie, despre nemărire și atingerea tandră a inimilor unor oameni frumoși – pe cât de înalți ca misiune, pe atât de ușori ca persoane. Și cum orice poveste are un început, aceasta a demarat lin și firesc, într-o perioadă necunoscută, probabil de consemnat de Știință și Istorie, o perioadă în care Umanitatea s-a oprit pentru recalibrare. Ore, zile, nopți de lucru asiduu care m-au ajutat să mă descopăr, să dăruiesc emoții, culoare, dar mai ales, să nu rămân captivă, izolată și străină de tot și toate. Acea perioadă am denumit-o „Blue Quarantin Story”, pentru că povestea mea, din perioada limitată ca spațiu, trebuia să fie albastră. Cum de altfel, Cerul Speranței este albastru! Am lucrat fiecare de la locul carantinei proprii din: România, Italia, Regatul Unit și Regatul Spaniei. Astfel, au apărut: chipuri de medici, un afiș, o coloană sonoră, rame, vopsele, dar mai ales, prietenii speciale.», a declarat artista.

Cei interesați să participe la eveniment pot trimite mesaj de confirmare la adresa de e-mail laviniu.enii@mae.ro. Pentru a respecta măsurile de protecție în context Covid, accesul se va realiza pe baza prezentării Certificatului care atestă vaccinarea anti-Covid 19 sau confirmarea pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la data confirmării până la data organizării expoziției.

Foto: Ambasada României în Regatul Spaniei