Un cetăţean român a încercat să deschidă, în zbor, uşa unui avion care efectua o cursă între Palma de Mallorca şi Ibiza

11

242989 [640x480]

Un cetăţean român a încercat să deschidă, în zbor, uşa unui avion care efectua o cursă internă în Spania, între Palma de Mallorca şi Ibiza, luni, 4 ianuarie 2016.

Site-ul de ştiri http://ultimahora.es/, relatează că imediat după decolarea avionului, un pasager s-a ridicat de pe scaun şi s-a îndreptat spre una dintre uşile aeronavei. Fiind într-o stare vizibilă de nervozitate, bărbatul a încercat să deschidă uşa avionului. Individul, un român în vârstă de 44 de ani, a fost imobilizat în câteva secunde de alţi pasageri şi de însoţitorii de bord iar piloţii au alertat cel mai apropiat turn de control şi au decis aterizarea de urgenţă.

Potrivit site-ului menționat, avionul a aterizat în siguranţă pe insula spaniolă Ibiza, iar românul a fost reţinut de agenţi ai Gărzii Civile spaniole sub acuzaţia de perturbare a unui zbor cu pasageri.

Autorităţile spaniole au stabilit că nu a fost vorba de un caz de terorism. Bărbatul a explicat că a vrut să deschidă uşa aeronavei pentru a se sinucide. Românul a fost preluat de o ambulanţă şi internat la spitalul de psihiatrie Can Misses din Ibiza, unde starea sa va fi evaluată.