Umilit prin decizia ICCJ de-a executa doi ani de închisoare cu executare, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Poliția Română confirmă că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în momentul în care i-a fost arătat mandatul de arestare, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa. Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său, potrivit mediafax și antena3. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol, simțindu-se umilit de către justiția română. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului. Adrian Năstase, are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri. Potrivit surselor citate, Adrian Năstase este în investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost adus după ce a încercat să se sinucidă. Sursele citate au mai spus că Adrian Năstase va fi operat joi dimineața. Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

A consemnat Mircea Fluieraș

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.