TEROARE în Paris – Cel puțin 60 de oameni au fost UCIȘI în atentate TERORISTE simultane

10

img1_2

Câțiva oameni au fost uciși și alți șapte au fost răniți grav în urma mai multor împușcături în centrul Parisului, informează CNN. Potrivit aceleași surse, ar fi vorba despre patru atentate teroriste în lanț. Două au avut loc în restaurante din centrul Parisului, iar alte două lângă stadionul francez în timpul meciului amical dintre Germania și Franța. Oamenii au auzit o explozie puternică lângă stadion iar autoritățile au început evacuarea de urgență. Printre cei prezenți la meci se afla și președintele Francois Hollande, care a fost, de asemenea, evacuat.

UPDATE 00:40: Bilanțul morților crește cutremurător de repede. Cel puțin 60 de oameni au murit într-o serie de împușcături și explozii în centrul Parisului vineri seara, 13 noiembrie. Potrivit publicației LePont, Primăria Parisului a făcut apel la cetățeni să rămână în case. 

Conform sursei citate, cei care au luat ostatici la sala de spectacole Bataclan sunt înarmați cu materiale explozive.

Un martor a povestit că unul dintre cei care au deschis focul în sala de spectacole a strigat: „Asta e pentru Siria”, potrivit unui jurnalist al BFMTV.

paris-atentate6

UPDATE 00:30: Cel puțin 42 de oameni au murit în total, informează CNN. Potrivit publicației, numărul ostaticilor de la sala de spectacole Bataclan a crescut la 100.

Președintele american a fost informat despre aceste atacuri, iar șeful statului francez s-a prezentat de urgență la Ministerul de Interne, acolo unde se află și Manuel Valls, și a instituit o celulă de criză.

UPDATE 00:20: Doi angajați McDonalds au fost răniți de gloanțe. Martorii spun că au fugit la etaj când au auzit împușcăturile care au durat aproximat 1 minut jumătate. Bărbații care au deschis focul au fugit apoi. Câțiva oameni au fost răniți de gloanței, potrivit publicației franceze LeFigaro.

UPDATE 00:10: Potrivit publicației LeParisien, cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața în cele 4 atentate teroriste din centrul Parisului. Forțele de ordine au intervenit în cartiere din arondismentele 10 și 11, care au fost ținta atacurilor de vineri seara.

Oamenii care stau în zona în care au avut loc focurile de armă s-au mobilizat pe rețelele de socializare și folosind eticheta #PorteOuvert, le propun trecătorilor să intre în casele lor pentru a îi proteja.

UPDATE 21:50: Potrivit Lefigaro, un corp dezmembrat a fost văzut pe stadionul Stade de France, iar potrivit prefecturii, teroriștii au luat 60 de ostatici în sala de spectacol Bataclan din al 11-lea arondisment. 

Un martor a povestit publicației franceze că a văzut doi oameni intrând în sala de spectacole Bataclan înarmați și îmbrăcați normal, moment în care oamenii au început să sune la numărul de urgență.

UPDATE 23:35: Cel puțin 18 oameni au murit, potrivit poliției franceze.

Președintele Francois Hollande a plecat de urgență la sediul Ministerului de Interne pentru instalarea unei celule de criză după fusiliadele din centrul Parisului și explozia de lângă stadionul din nordul capitalei Franței.Cel puțin 3 oameni au murit în urma exploziei.

Oamenii arunca cearceafuri de la etaj pentru a ajuta autortiățile să acopere trupurile neinsuflețite care zac pe asfalt.

Unul dintre martori a povestit că erau pompieri în fața restaurantului pentru a acorda îngrijiri. Doi bărbați au început să tragă cu arma în restaurantul din al 11-lea district. Potrivit Liberation, ar exista patru morți până la acest moment. În același timp, un atent terorist a avut loc la un alt restaurant din Paris.

Potrivit presei franceze, se pare că a fost vorba de patru atentate teroriste.

BBC scrie că un reporter se află la restaurantul unde s-a deschis focul și vede cel puțin zece oameni care zac pe străzi, morți sau răniți.