Tenismenul spaniol Rafael Nadal nu va mai juca niciun meci în 2016

rafa_nadal

Tenismenul spaniol Rafael Nadal (locul 6 în clasamentul mondial) a anunţat, joi, faptul că nu va mai juca niciun meci în 2016, pentru a se recupera complet după accidentarea suferită la încheietura mâinii stângi, notează Reuters.

Într-un comunicat oficial, Nadal, câştigător a 14 titluri de Mare Şlem, a precizat că vrea să înceapă o „pregătire intensă” pentru sezonul 2017. Sportivul spaniol avea şanse foarte mari să se califice la Turneul Campionilor de la Londra, care va avea loc în perioada 13-20 noiembrie.

Din cauza problemelor la încheietură, jucătorul în vârstă de 30 de ani a fost obligat să se retragă de la Openul Franţei, înaintea partidei din turul trei, ratând totodată şi turneul de la Wimbledon. Nadal a revenit cu succes la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a câştigat medalia de aur la dublu, alături de conaţionalul Marc Lopez.

Am concurat nepregătit la Jocurile Olimpice, pentru că am vrut să câştig o medalie pentru Spania. Acea recuperare forţată mi-a provocat dureri până în prezent, când am decis să spun stop. Am în minte deja sezonul 2017. Sunt foarte întristat de faptul că nu voi participa la Paris, unde suporterii şi organizatorii m-au tratat foarte bine. Totodată, îmi pare rău că nu voi fi la Basel, îmi aduc aminte cu plăcere de finala cu Federer din 2015. Dar a venit momentul să mă odihnesc”, a spus Nadal pe contul personal de Facebook.