Spiritualitate și cultură românească la Almeria, Spania

35 de tineri din comunitățile românești din Madrid, Boadilla del Monte, Brunete, Leganés, Valdemoro, San Martin de la Vega, Mejorada del Campo, Valencia, Málaga și Almeria au participat, în perioada 15-21 iulie 2018, la tabăra de spiritualitate și cultură românească de la Almeria, Spania.

Copiii și tinerii au beneficiat de cursuri de limba şi literatura română şi de formare duhovnicească, dar au participat și la ateliere dedicate istoriei României și personalităților care au marcat evenimentul Marii Uniri. Proiectul a avut drept scop informarea și formarea tinerilor cu privire la contextul social în care  trăiesc și se dezvoltă. Un alt aspect urmărit a fost și cel de formare duhovnicească, asigurat prin seminariile susținute de preoții care au făcut parte din echipa de coordonare, seminarii care au fost concepute astfel încât să îmbine educația formală, și pe cea nonformală.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Almeria a fost cea de-a doua dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 8 iulie-4 august 2018  în Spania și a fost organizată de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi”pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Episcopia Spaniei și Portugaliei.