Spania intenționează să folosească pașaportul de vaccinare, începând cu luna mai

Ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto a declarat că, Spania ar putea începe să folosească paşaportul de vaccinare împotriva Covid-19 în luna mai, când va avea loc Târgul internaţional de turism FITUR, la Madrid, scrie Reuters.

„Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital, când începe FITUR, pe 19 mai.”, a declarat Reyes Maroto.

Comisia Europeană vrea să repornească călătoriile în interioriul Uniunii Europene și dincolo de granițele acesteia prin ceea ce numește „certificatul verde digital”, un document care să ateste că persoana care călătorește a fost vaccinată împotriva Covid-19.

Președinta CE, Ursula von der Leyen, spunea săptămâna trecută că obiectivul acestor certificate este „asigurarea că oamenii se pot bucura de libertatea de mișcare fără a pune în pericol sănătatea publică”.

„«Certificatul Verde Digital» va fi realizat pentru a facilita libertatea de mișcare și pentru a ne asigura că, în ciuda restricțiilor care rămân în vigoare, ele vor fi folosite doar acolo unde este justificat și doar la un nivel corespunzător”, se arată în scrisoarea trimisă de Ursula von der Leyen statelor-membre, conform Politico.

Foto: thelocal.com