Spania deține un nou record în turism – Peste 74 milioane de vizitatori au ales siguranța țării lui Cervantes

costabrava211

La hotelurile din Insulele Canare, rezervările au înregistrat o creştere de peste 20% în acest an în condiţiile în care atacurile teroriste şi temerile legate de securitate din alte ţări determină turiştii să aleagă siguranţa unor ţări ca Spania, scrie Bloomberg.

În urma atacurilor din Franţa şi loviturii de stat eşuate din Turcia, atât Spania, cât şi vecina sa Portugalia se aşteaptă la un număr record de vizitatori în acest an. Sectorul turismului este extrem de important pentru ambele economii, generând aproximativ 10% din PIB atât în Spania, cât şi în Portugalia.

În Spania, sosirile au urcat cu 7,4% până în mai în acest an, în timp ce cheltuielile turiştilor au avansat cu 7,8%. Sejururile peste o noapte ale străinilor au înregistrat o creştere de 13% în Portugalia în aceeaşi perioadă.

În Turcia şi Franţa situaţia este diametral opusă. Asociaţia agenţiilor de turism din Turcia se aşteaptă la o scădere de până la 40% a veniturilor pe 2016. Franţa, a doua cea mai vizitată ţară, s-a confruntat cu un declin de 8,7% al numărului de vizitatori în trimestrul IV al anului trecut.

În acest context, Portugalia a sporit măsurile de securitate la aeroporturi şi cele mai populare destinaţii turistice, cât şi numărul doctorilor din regiunea Algarve pe perioada verii.
Guvernul oferă linii de creditare pentru proiecte de hoteluri şi pentru renovarea hotelurilor mai vechi. Acesta încearcă de asemenea să pună la punct o reţea wifi în centre istorice din întreaga ţară.

Spania a avut parte de un an excelent pentru turism în 2015, cu un număr record de 68 milioane de vizitatori, iar anul acesta pare a avea şanse să fie un nou an record, potrivit agenţiei Exeltur, care se aşteaptă la un număr de 74 milioane de turişti.