Spania: Deplasările între regiuni în perioada sărbătorilor sunt interzise, cu câteva excepții

15

Ministerul Sănătății anunță că sunt interzise reuniunile cu mai mult de 10 persoane în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, iar deplasările între regiuni se vor efectua doar în mod excepțional, relatează EFE.

Așadar, din data de 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise, excepţie făcând necesităţile esențiale. Reuniunile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane în perioada 24 – 25, şi 31 decembrie 2020 – 1 ianuarie 2021, inclusiv copii, a detaliat ministrul sănătăţii Salvador Illa într-o conferinţă de presă.

Regiunile care deţin competenţe în materie de sănătate vor putea limita motivele de deplasare familială în anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei.

Restricţiile nocturne de circulaţie vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea de Revelion. În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni.

Catalunia a anunţat deja intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30, mai scrie sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că „evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane” nu vor fi autorizate şi că „manifestările fizice tradiţionale”, precum sărutările între persoane şi pupatul simbolurilor religioase vor trebui evitate în timpul reuniunilor.