Scurt metrajul „Inimă albastră”, de Violeta Bîrlă, prezentat în Catalonia
„Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești” din Parets del Vallès (Provincia Barcelona, Catalonia), precizează într-un comunicat că în perioada 11-12 mai a.c., a avut loc prezentarea scurt metrajului „Inimă albastră”, scris de către Violeta Bîrlă, regizor şi scenarist, fostă beneficiară a sistemului de protecţie al copilului din județul Vrancea.
La eveniment, organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, au participat numeroși invitați, precum și reprezentanți ai Consulatului Român la Barcelona și ai Primăriei din Parets del Vallès.
„Inimă albastră” este povestea tuturor românilor de pretutindeni, care scoate în evidenţă povestea unei mame care munceşte din greu pentru a-şi creşte singură cei doi copii. În noua producţie a Violetei Bîrlă, rolul principal i-a revenit actriţei Maia Morgenstern, care a mărturisit într-un interviu pentru adevarul.ro că a acceptat rolul pentru că i-a plăcut scenariul, acesta fiind unul emoţionant. „Mulţi emigranţi se vor regăsi în acest scenariu. Mi-a plăcut ideea Violetei şi am venit cu bună credinţă. Am găsit o echipă care a dat de dovadă de mult profesionalism”, a declarat Maia Morgestern pentru adevarul.ro.
Despre Violeta Bîrlă
Conform vrancea24.ro, Violeta Bîrlă este o tânără vrânceancă, plecată din România de peste 16 ani. Viața ei a fost presărată cu necazuri, greutăți și poate fi oricând subiectul unui film. De altfel, autobiografia ei, scrisă deja, va deveni o producție cinematografică în curând, Violeta având ca scop înalt chiar participarea la premiile Oscar. Abandonată în România, de părinți, la casa de copii de la Dumitrești, județul Vrancea, Violeta Bîrlă a reușit, după ce s-a trezit la 18 ani în plină stradă fără bani de pâine, să-și depășească condiția. A reușit să evite orice statut degradant, să emigreze în Italia și, după mai multe piedici, să urmeze și să absolve cursurile de cinematografie de la Cinecitta, Roma. De la absolvire, vrânceanca a realizat trei filme, toate sociale, fiind dedicate copiilor abandonați.
A consemnat: Mircea Fluieraș (Redactor – Occidentul Românesc)