Ronaldo, cel mai bun jucător al sezonului în Spania, Messi, cel mai bun marcator

47

cristiano-di-stefano-02122013
Fotbalistul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a primit, luni, trofeul „Di Stefano” pentru cel mai bun jucător din campionatul Spaniei, atribuit de cotidianul Marca, rivalul său de la FC Barcelona, Lionel Messi, obţinând titlul de „Pichichi”, golgheterul sezonului 2012/2013.
Portughezul a obţinut acest trofeu pentru a doua oară consecutiv, el fiind ales de un juriu prezidat de Alfredo Di Stefano, preşedinte de onoare la Real Madrid şi prezent la festivitate pentru a-i înmâna trofeul.

„Sunt într-o perioadă bună, cred că este cel mai bun început de sezon din cariera mea. Însă cred că şi în ultimii ani am fost la un nivel înalt. Reţeta succesului este să munceşti, să fii concentrat la antrenamente şi meciuri. Şi să munceşti mult”, a spus Ronaldo.

Lionel Messi a obţinut a treia oară titlul „Pichichi”: cu 46 de goluri în 32 de meciuri în campionat, în sezonul 2012-2013, el l-a devansat pe Ronaldo (34 goluri).
De asemenea, Tito Vilanova, campion al Spaniei cu FC Barcelona în luna mai, dar constrâns să-şi dea demisia din cauza unui cancer la glandele salivare, a fost desemnat cel mai bun antrenor.
Premiul „Zamora” pentru cel mai bun portar a fost atribuit belgianului Thibaut Courtois, de la Atletico Madrid.