Români din Catalonia alături de familiile victimelor de la Colectiv și a celor care protestează pentru schimbarea sistemului

9

1 [640x480]

În urma apelurilor efecuate pe Facebook pentru ca şi românii din Diaspora să se solidarizeze cu familiile victimelor din incendiul petrecut în noaptea de 30 noiembrie în Bucureşti, dar şi cu românii din ţară care protestează pentru schimbarea sistemului, a clasei politice din România, vineri 6 noiemrie 2015, la orele 18:00, aproximativ 300 de români din Catalonia s-au adunat în fața consulatului din Barcelona pentru a aprinde o lumânare și a depune flori în memoria tinerilor care au decedat în cumplitul accident din club Colectiv.

2 [640x480]

Această acțiune am putea să o  numim ”Împreună  suntem  “COLECTIV”, pentru că aceste cuvinte au fost scrise pe o pancardă pe care au fost prinse cartonașe cu numele tuturor celor nevinovați plecați spre ceruri și pe care un grup de tineri au purtat-o printre românii adunați în fața consulatului.

Românii prezenți au strigat mesaje emoţionante:

”Colectiv, ne pasă!”; “Ei nu au murit, Ei ne-au trezit!”; “Corupţia ucide!”; “Suntem solidari – Colectiv!”; ”Barcelona for Colectiv!”

Acțiunea a fost organizată de o tânără din Barcelona, Andreea Dragomir care a obținut toate aprobările pentru ca manifestația să fie autorizată.

S-a ţinut un moment de reculegere şi s-a cântat imnul României, iar toţi cei prezenţi au semnat în cartea pentru  condoleanţe, care se află în sediul consulatului român din Barcelona. La final, tânăra Andreea Dragomir a făcut un apel de solidaritate: “Haideți să încercăm să ne mobilizăm aici în Barcelona, pentru a face un stoc de medicamente pentru cei afectați în incendiul de la club Colectiv, și să-l trimitem în România. Avem lista de medicamente şi transportul gratuit, aşa că, cine doreşte să ajute, ne bucurăm. Garantez  acest act cu numele meu. Orice sugestie este binevenită. Mulţumesc”

Asociaţia Centrul Cultural Român din Catalonia a luat  legătura cu Cucea Roşie din Barcelona pentru a primi sprijin în obţinerea de medicamente, iar Asociaţia “Ești Moldova“ face un apel românilor pentru a strânge bani, în vederea cumpărării medicamentului Urgo Tul Agi pentru arsuri. Transportul va fi efectuat  în mod gratuit de cunoscuta firmă de transport “ATLASSIB”.

Ne pare extrem de rău că, numărul celor care au murit a crescut şi a ajuns la 50 de persoane şi sperăm din tot sufletul ca numărul lor să nu mai crească. Suntem alături de familile îndoliate şi de cele ale căror rude sunt încă pe paturile spitalelor din ţară şi străinătate.

Sincere condoleanţe  şi multă putere tuturor care trec astăzi prin astfel de tragice momente. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care au plecat dintre noi!

Stela Vidraşcu – Președinte – Asociaţia Centrul Cultural Român din Catalonia