Regatul Spaniei: La Crăciun, o revenire treptată la normalitate în baruri, restaurante și hoteluri

Guvernul spaniol lucrează la un set de măsuri pentru o revenire treptată la normalitate în Regatul Spaniei în contextul pandemiei de coronavirus, măsuri care se vor extinde în două etape pe tot parcursul anului.

Yolanda Díaz Pérez, ministrul Muncii și al Economiei Sociale din Spania, a explicat într-un interviu pentru RTVE, că prima etapă de redeschidere a activității va include industria ușoară începând din această vară. Sectoare precum turismul, cultura, transportul aerian și maritim „vor avea dificultăți enorme”, a menționat ministrul.

Revenirea la normalitate în baruri, restaurante, hoteluri, concerte, teatre sau cinematografe, va fi mai lentă și va începe abia la final de an, în preajma Crăciunului, în condițiile în care Ministerul Sănătății va decide că revenirea la aceste activități nu reprezintă un risc de contagiune mai mare cu COVID-19 în rândul populației.

Până în prezent, 20 aprilie a.c., în Spania au fost raportate un total de 200.210 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu COVID-19, 20.852 de decese și 80.587 de persoane infectate au fost vindecate.

Cu toate acestea, premierul Pedro Sánchez este dispus să îşi asume riscul redeschiderii ţării pentru a nu îngropa economia.

A consemnat: M.F.

Foto: EFE