Printre victimele tragicului accident din Tarragona se află și o studentă româncă

31

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei studentei din cadrul programului Erasmus care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier de duminică, 20 martie, în apropiere de Tarragona din Spania.

De asemenea, condoleanţe au fost transmise și de către rectorul Universităţii Ioan Cuza şi decanul Facultăţii de Geografie şi Geologie din Iaşi.

Între pasageri se aflau atât spanioli, cât şi străini din peste 15 ţări, au anunţat autorităţile spaniole.

Iniţial, un purtător de cuvânt al guvernului catalan a declarat că 14 persoane au murit în accident, însă ministrul spaniol de Interne Jorge Fernández Díaz a confirmat ulterior un bilanţ cu 13 morţi. El a precizat că 28 de pasageri primesc îngrijiri medicale în spitalele locale, iar alţii au primit primul ajutor la locul accidentului.

Printre victimele accidentului, șapte erau din Italia, două din Germania, și una din România, Franța, Austria și Uzbekistan, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, potrivit TVE.

Studenţii, participanţi la programul Erasmus, se întorceau de la Valencia, unde au asistat la renumitele sărbători „Fallas”. Cei mai mulţi studiază la două universităţi din Barcelona.

Potrivit unor imagini transmise de către televiziunea naţională TVE, autocarul a lovit un vehicul care venea din direcţia opusă, pe cealaltă bandă, a căror pasageri au fost răniţi.

Şoferul autocarului a fost reţinut şi se află la un post de poliţie din oraşul Tortosa.

Condiţiile meteorologice erau favorabile în momentul accidentului, iar o anchetă a fost demarată cu privire la circumstanţele în care a avut loc tragedia, potrivit postului TVE.

Jorge Fernández Díaz a declarat că şoferul a trecut testele de alcoolemie şi droguri care i-au fost administrate.

Programul Erasmus se adresează studenţilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cărora le oferă acces în unele dintre cele mai bune universităţi de pe continent.

Tiberiu Colceag – Corespondent OR