Primii turiști au ajuns în Insulele Baleare

Primii turiști au sosit în Insulele Baleare și vor începe un test de pionierat în Spania la care vor participa 10.900 de germani pentru restul lunii iunie. Pentru acest experiment au fost stabilite o serie de parametri, cum ar fi obligația de a rezerva o ședere minimă de cinci nopți și de maximum 14 zile, la unul dintre hotelurile participante la proiectul pilot, relatează tourinews.es.

Peste 400 de turiști germani, purtând măşti, au ajuns luni, 15 iunie, în Insulele Baleare, fiind primii turişti care au primit permisiunea de a intra în Spania de la închiderea totală impusă în luna martie pentru stoparea epidemiei de coronavirus. Ca parte a unui proiect pilot, 10.900 de turişti germani vor sosi în următoarele zile în Insulele Baleare, înainte ca Spania să ridice gradual toate restricţiile impuse industriei turismului.

Acești primi vizitatori, care sunt scutiți de carantina de 14 zile, necesară în restul țării, vor putea călători în Mallorca (Playa de Palma și Alcúdia), Ibiza, Formentera și Menorca. Printre participanții la test se numără și jurnaliști, angajați ai operatorilor de turism, precum și inspectori de mediu, care vor evalua măsurile de calitate și siguranță adoptate de destinația turistică.

Turiştii care au sosit pe 15 iunie în Mallorca, au trecut pe lângă panouri care reamintesc în germană şi în spaniolă, să respecte toate măsurile sanitare şi să poarte măşti. Turiştii au fost testaţi la sosire în ce priveşte temperatura, după care s-au cazat în hoteluri, care funcţionează la 50% din capacitate și fac parte din proiectul pilot de relansare a turismului.

Spania va deschide porţile pentru majoritatea turiştilor europeni începând cu 21 iunie, iar pentru turiştii din lumea întreagă începând cu 1 iulie.

Operatori turistici participanți

Comercializarea locurilor pentru turiștii care participă la acest proiect pilot, este realizată de TUI Deutschland, DER Touristik și Schauinsland.

TUI își va transfera clienții în Insulele Baleare începând cu 15 iunie, în timp ce Schauinsland va face acest lucru începând cu data de 27. DER Touristik nu a specificat încă datele și preferă să aștepte pentru a vedea cum se desfășoară primele măsuri ale testului.

Companiile aeriene participante

TUIFly și Condor au confirmat zborurile către Mallorca. Eurowings și Lufthansa au confirmat zboruri către Ibiza, iar spre Menorca, Eurowings.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí

Foto: diariodemallorca.es