Premierul Dacian Cioloș a cerut demiterea conducerii ISU, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv

646x404

Conducerea ISU București a fost suspendată din funcție ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, anunță un comunicat al IGSU. Motivul: ISU știa de existența clubului Colectiv, dar nu a luat nicio măsură pentru asigurarea securității în local. ISU fusese înștiințat de existența clubului printr-o adresă a firmei EMAGIC, care anunța organizarea unui festival în clubul Colectiv, cu câteva săptămâni înainte de incendiu.

UPDATE: Premierul Dacian Cioloș a cerut demiterea conducerii ISU.  

Premierul a afirmat că la ISU București sunt „probleme structurale și nu doar o situație punctuală” și le-a solicitat ministrului și secretarului de stat în MAI Raed Arafat să prezinte în perioada imediat următoare un plan de restructurare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Sunt deficiențe care vor trebui corectate și mă bucur că în programul de guvernare, fără să avem toate aceste elemente pe care le avem acum, am introdus și obiectivul de a reforma ISU. (…) O să vă rog să transmiteți domnului Arafat că aștept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă și de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înțeleg că sunt sincope”, a precizat Cioloș. Prim-ministrul a mai spus că, în opinia sa, situația creată nu este una singulară, ci se mai regăsește și în alte locuri în țară.

ISU știa de existența clubului Colectiv din București, în ciuda faptului că șefii instituției și chiar secretarul de stat din MAI Raed Arafat au susținut repetat că respectivul club nu se afla în baza de date.

Adevărul a ieșit la iveală după o anchetă publicată de Tolo.ro care a descoperit existența unui fax trimis de firma EMAGIC către IGSU, care anunțat organizarea unui eveniment în clubul Colectiv, cu aproximativ o lună înainte de concertul care s-a sfârșit tragic.

Miercuri dimineață, IGSU a transmis un comunicat în care a anunțat și măsurile luate în urma dezvăluirilor – suspendarea conducerii și desemnarea unor noi șefi temporari.

Conducerea ISU București Ilfov era asigurată de Colonelul Guță MIhai Mirel – Inspector șef, Lt. colonelul Șchiopu Orlando – prim adjunct, și Lt. colonelul Aldoiu Giani, adjunct.