Portugalia câștigă cea de a 62-a ediție a concursului Eurovision

18
Salvador Sobral (foto: Andres Putting / EBU)

Portugalia a câștigat cea de a 62-a ediție a concursului Eurovision cu melodia „Amar Pelos Dois” interpretată de Salvador Sobral. La Eurovision 2017, România s-a clasat pe locul al șaptelea, iar Moldova pe poziția a treia.

Melodiile din Portugalia, Bulgaria și Moldova au ocupat podiumul Eurovision 2017, fiind totodată și preferatele publicului european care a votat. Melodia câștigătoare se numește „Amar Pelos Dois”, fiind interpretată de Salvador Sobral și compusă de sora acestuia, Luísa Sobral. Cei doi frați au interpretat piesa împreună la finalul concursului.

După primirea trofeului Eurovision, Salvador a comparat muzica ce domină prezentul cu mâncarea de tip fast food, fără niciun conținut, fără mesaj, bucurându-se că succesul melodiei sale reprezintă triumful muzicii ce transmite un mesaj și emoție, al compozitorilor pentru care muzica înseamnă ceva mai mult: „Muzica nu înseamnă artificii, ci sentimente! Haideți să încercăm să schimbăm asta și să aducem muzica înapoi, asta contează!”