Poliţia spaniolă a destructurat o reţea de traficanţi de fiinţe umane

38

policia-espana_655x438

Poliţia spaniolă a anunţat că a destructurat o reţea de traficanţi de fiinţe umane care folosea ritualuri voodoo şi sacrificii animale pentru a obliga femeile din Nigeria să se prostitueze.

Femeile au fost obligate să îşi asume o datorie de până la 55.000 de euro. „Prin acest ritual, ele au fost nevoite să accepte deplina subordonare şi obedienţă faţă de matroană şi colaboratorii ei până când datoria impusă era plătită”, susţine poliţia într-un comunicat.

Traficanţii le promiteau locuri de muncă în Spania, doar pentru a le obliga apoi să se prostitueze odată ce erau aduse în locuri precum Lanzarote din Insulele Canare sau Palma de Mallorca în Insulele Baleare.

Traficanţii au căutat minore pentru a obţine „maximum de profit”, potrivit poliţiei. Ei au vizat şi femei cu situaţii financiare şi familiale precare, care erau mai uşor de păcălit cu o ofertă de muncă în Europa.

Toţi traficanţii din grupul din Spania au fost arestaţi şi acuzaţi de exploatare sexuală, apartenenţă la o organizaţie criminală, prostituţie forţată şi infracţiuni împotriva drepturilor străinilor.