Phoenix, Arizona: Anca Iacob – Un avocat de succes

89

AncaIacob [640x480]

Avocata Anca Iacob din Phoenix, Arizona – Specialized in Immigration, Bankruptcy & Criminal Defense

Cu cateva secole in urma, un faimos negutator din Venetia pierdea un celebru proces. Motivul? Nu doar faptul ca marele Will decide ca un astfel de deznodamant ar fi mai interesant pentru cititori, ci mai ales pentru ca inculpatul are o avocata priceputa, care reuseste sa il scape din mana acuzarii. De atunci si pana in prezent, avocatura a devenit una din cele mai raspandite profesii de pe intreg globul pamantesc. Pretutindeni in lume, oamenii apeleaza la avocati atunci cand au nevoie de asistenta juridica. Notorietatea angajarii unui avocat difera de la o tara la alta in functie de complexitatea societii, iar din acest punct de vedere, SUA este cunoscuta ca avand cele mai multe litigii din lume. Aproximativ 80% din avocatii de pe glob profeseaza aceasta meserie pe continentul american, mai ales ca de-a lungul istoriei, sistemul civil de justitie le-a garantat cetatenilor  de aici siguranta si protectie, oferindu-le o sansa egala in a li se face dreptate si tragandu-i la raspundere pe cei care comit infractiuni. In America, avocatura are foarte multe ramuri si fiecare avocat este de obicei, specializat intr-un anumit „field”. Chiar si aici insa, unii avocati au doua sau chiar trei specializari, la fel cum este cazul Ancai Iacob, romanca stabilita in Phoenix, AZ care este specializata in Criminal Defense, Immigration si Bankruptcy, Chapter 7.

Absolventa de drept la „Florida State University” in 2004, Anca Iacob, care s-a nascut si a crescut in Bistrita si s-a casatorit tot cu un bistritean, este ea insasi emigrant,  de aceea intelege mai bine ca oricine cat de mult conteaza sa beneficiezi de statutul legal in SUA si sa ii ai pe toti ai tai reuniti, pentru ca si aceasta este o parte a visului american. In calitate de avocat specializat in immigration, aceasta ii ofera o atentie personala fiecarui client si analizeaza in detaliu orice application, constienta de impactul pe care il are procesul de emigrare asupra familiilor si indivizilor. Sunt destui de numerosi cei care doresc sa isi aduca definitiv sotul, sotia ori rudele (frati, surori) in State sau cei ce, fiind deja cetateni americani s-au casatorit ori logodit cu persoane de alta cetatenie si apeleaza la serviciile ei pentru a rezolva problema statutului personal al acestora. Iata de ce, Anca Iacob are mult de lucru la solicitarile de rezidenta permanenta (applications) din partea unuia dintre membri familiei pentru alt/alti membru/membri ai familiei. Chiar de curand, a reprezentat un emigrant ce primise ordin de deportare din SUA. Sansele nu sunt nule nici pentru asemenea persoane si cum Anca si-a dezvoltat o preocupare deosebita in immigration, stie cum sa isi scoata clientul la liman si sa ii dea o rezolvare atunci cand drumul pare sa se inchida.

Viata de emigrant are complicatiile ei, iar daca mai este dublata si de spectrul crizei, turbulentele, frustrarile si problemele se amplifica. Mai mult decat altadata, in astfel de vremuri de recesiune, legea se schimba, in sensul ca devine din ce in ce mai rigida, nu doar in immigration, ci si in banckruptcy, iar numarul celor care descopera ca au nevoie de un avocat va tot creste, indiferent de clasa sociala din care provin. De altfel, in amandoua aceste specializari, Anca Iacob a dovedit o neobosita exigenta si daruire, oferind asistenta juridica personala de calitate.

Se stie ca datorita schimbarii majore din 2005, orice persoana fizica poate sa aplice pentru prescrierea datoriilor, insa conditiile impuse sunt deja mai multe si mai stricte. De exemplu, conform Chapter 7, in care doamna Iacob este specialist, daca ajungi la curtea federala si te califici, ai toate sansele sa scapi de datorii, insa utilizarea standardelor, foarte diverse, depinde pana la urma, doar de circumstante. Desi cazurile de care se ocupa in banckruptcy nu seamana niciodata intre ele – uneori, pe parcurs apar dificultati, alteori lucrurile se rezolva fara prea mari batai de cap – Iacob le face fata cu succes.

Cu toate ca isi dedica o mare parte din activitate diverselor cazuri in domeniile immigration si bankrupcty, specializarea de baza a Ancai Iacob ramane criminal defense. Aceasta a reprezentat in instanta sute de cazuri in care inculpatii se faceau vinovati de posesie si vanzare de droguri sau arme, furturi, frauda ori infractiuni contra persoanei. Nu este deloc simplu sa ramai singur in apararea vinovatului, ale carui fapte abominabile dovedesc ca nu are capacitatea de a face distinctia dintre bine si rau, existand riscul de a nu da inapoi, daca ar fi sa minta inaintea instantei, fara sa conteze cine va avea de suferit. La oamenii acestia, comportamentul deviant are la baza diferite aspecte socio-economice, intelectuale, psihologice, etc. de care trebuie sa se tina cont la stabilirea pedepsei, asa ca un avocat bun poate negocia cu acuzarea, cunoscand nevoile specifice ale clientului, fiind in masura sa ii ofere acestuia o imagine clara si fara retusuri asupra a ceea ce urmeaza sa se intample, tocmai pentru ca este un bun cunoscator al legilor si al modului in care pot fi interpretate.

Ca specialist in Immigration, Anca Iacob le ofera celor pe care ii reprezinta, credibilitatea necesara in anumite imprejurari si le face viata mai usoara, prin faptul ca au garantia de a fi colaborat cu o persoana pregatita in domeniu, care stie sa le apere interesele. In legatura cu bankruptcy, o zona ce implica o gama larga de legi din diferite domenii, este important in primul rand, sa le explice clientilor drepturile pe care le au in raport cu creditorii. In criminal defense, nimic nu face diferenta mai bine decat avocatul pe care ti-l alegi, pentru ca si inculpatul trebuie sa aiba sansa ca drepturile sa ii fie aparate de catre cineva cu experienta, care sa inteleaga inainte de toate, cauzalitatea comportamentului sau.

Constienta ca in profesia pe care o practica prudenta este imperativa, Anca se defineste pe sine ca un om si un specialist in drept foarte constiincios, care nu iese niciodata din tipar, trateaza cu seriozitate orice caz si dovedeste perspicacitate, rabdare si ingeniozitate in a gasi noi solutii. Iata doar cateva dintre elementele pe care aceasta le foloseste din plin de fiecare data cand este vorba de a reprezenta un emigrant care nu poseda inca statutul legal in Statele Unite, a unei persoane aflate in faliment sau a unui infractor. Pentru Anca Iacob,  al carei principiu a fost si ramane onestitatea, scopul final il constituie reusita cauzei, indiferent de complexitatea problemelor din dosar. Un mare ganditor spunea ca „limitele legii sunt delimitate in mare masura de avocatul apararii”, iar Anca Iacob este un astfel de om al legii, care lupta pentru demnitate, disculpare si aplicarea corecta a legii, in spiritul si litera ei. Informatii de ultima ora din domeniul juridic pot fi gasite chiar pe website-ul acesteia:  www.iacoblaw.com

Octavian D. Curpas
Phoenix, Arizona